doakonsult

Consulting.Philosophy.Travel

  • There are three types of people in the world, those who don't know what's happening, those who wonder what's happening and those on the streets that make things happen.

Posts Tagged ‘tupac’

Saturday Night Exposure

Posted by Raunak Mahajan on September 29, 2012

First and foremost, I’d like to say a big “THANK YOU” to Kara, Lauren and Andrea for nominating me for “One Lovely Blog”, “One Lovely Blogger” and “Liebster” awards respectively. These honors feel extra special because they come from beautiful, aware and awakened souls. I am a big fan of their blogs. A visit to their pages, and you will know why.

To celebrate, I am going to put on a show for you all. I shall expose myself in ways that I must admit are more revealing than me stripping ๐Ÿ™‚ Andrea made the effort to think up 11 questions for the nominees to answer. If it wasn’t for her effort, I may not have even attempted answering them. I am glad I did. The process turned out to be a great exercise in self reflection.

Here we go.

1. If you could only eat one food for the rest of your life, what would it be?

Ans. Kashmiri Rogan Josh. A delicious mutton delight cooked in Kashmiri Style.

Rogan Josh

2. Who do you find inspirational?

Ans. Martin Luther King, Jr., Osho, Socrates, Tupac Shakur

3. What is one thing you have accomplished on your bucket list?

Ans. I went to South Africa for the FIFA World Cup 2010. Check out some images here. Ayoba!

4. If your life had a theme song, what would it be?

Ans. Tupac’s “If I Die Tonite“. A coward dies a thousand deaths, a soldier dies but once!

5. What is your favorite thing about yourself?

Ans. I get the same peaceful sleep in a $15 dorm that I do in a $200 hotel room. My super boss once said about me, “Pack this guy off to the remotest and cruelest island, and he will party there”.

6. If you could live anywhere for a year, where would it be?

Ans. Colorado

7. If you had a million dollars, what would be the first thing you would do?

Ans. Maserati Quattroporte

8. What is your life motto?

Ans. Middle Path!

9. What is the number one trait you value in a friend?

Ans. Positive and Encouraging Thoughts.

10. When was the last time you did something fearless?

Ans. Early this year. Managed a closely fought Political Campaign and Canvassed for a Candidate in the dangerous “Wild West” of Rural India. Got into heated debates, blasted the opposition in speeches. I was “marked” by opponents. Yet, continued doing my job, when I was the only person not carrying a gun ๐Ÿ™‚ There is indeed a thin line between courage and stupidity!

ย 11. Why do you blog?

Ans. I belong to a group of Aliens that have been sent to Earth to maintain a log of people’s thoughts and report it back to our world. This is a breach of my code of conduct. I might get terminated for this exposure.

Nanoo, Nanoo!

As always, your thoughts welcomed ๐Ÿ™‚

Posted in Uncategorized | Tagged: , , , , , , , , , | 15 Comments »

Gangsta Rap had a Soul too: Of Rappers and Philosophy

Posted by Raunak Mahajan on August 22, 2012

“…Death ain’t nothing but a heartbeat away, I’m living life, do or die, what can I say
I’m 23 now, but will I live to see 24, The way things are going I don’t know…”

Coolio, Gangsta’s Paradise

The song won a Grammy, but this line from Gangsta’s Paradise is as deep as it can get. “Death ain’t nothing but a heartbeat away..”, if every person accepts this truth and lives by it, Kingdom of Heaven will manifest itself right here and right now. Enjoy every moment because it could be your last. Make every second count, before time runs out.

~~~~

“…Life is a b***h and then you die, still trying to get a piece of the apple pie…”

Coolio, Fantastic Voyage

Another great metaphorical illustration of the futility of blindly fulfilling one’s greed. The apple pie represents bliss which resides within us. However, our lives are spent seeking it without, an eternally doomed endeavor.

~~~~

“…Bury me smilin’, with G’s in my pocket
have a party at my funeral, let every rapper rock it…”

Tupac, Life Goes On

Am I the only one who wants to go away smiling? Live a life so fulfilled that your journey to the other side is celebrated and not mourned.

~~~~

“My only fear of death is coming back, reincarnated”

– Tupac, Only fear of Death

Reminds me of my postย Why I don’t want to believe in Rebirth

~~~~

“There are no words that can express how I feel, You never kept a secret, always stayed real
And I appreciate, how you raised me, And all the extra love that you gave me
I wish I could take the pain away, If you can make it through the night there’s a brighter day
Everything will be alright if ya hold on, It’s a struggle everyday, gotta roll on
And there’s no way I can pay you back,But my plan is to show you that I understand You are
appreciated.

Tupac, Dear Mama

I haven’t come across a more touching verse to express gratitude to one’s mom. There is absolutely no way you can pay your parents back for all that they have done for you. The only thing that you can and must do is tell them you are grateful for it. It means the world to them.

Posted in Philosophy | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

 
%d bloggers like this: